Ο Αριθμός


(Από Emso) :

Ο αριθμός 7 αποτελείται από την ένωση του αριθμού 3(σύμβολο της θείας τριάδας για όλους τους λαούς)και του 4(ο αριθμός του ανθρώπου, τα 4στοιχεία που το αποτελούν).3+4= η ένωση του ανθρώπου με το θείο. Επίσης είναι ο μόνος αριθμός που δεν διαιρεί τον κύκλο. Και τέλος επτά ήταν τα κλειδιά που φύλαγε ο κλειδοκράτορας. Πόσες πόρτες άνοιγαν όμως αυτά τα κλειδιά?
Η ώρα είναι 6:30 και ο Λάζαρος παρακολουθεί ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση «Συνομιλώντας με το Νταλί :οι εμμονές της μνήμης.» Κόντευε τα 50 χωρίς να χει κάνει τίποτα για τον εαυτό του. Από τότε που θυμάται ζούσε σ αυτόν τον πύργο, ορφανό και φτωχό παιδί προσπαθούσε με κάθε τρόπο να γίνει απαραίτητος στο προσωπικό του αφέντη του. Ξεκίνησε από φύλακας της πύλης και τελικά κατέληξε να φιλάει όλο τον πύργο. Είχε κλειδιά από όλα τα δωμάτια, τα συρτάρια και τα μυστικά περάσματα του πύργου μοναχά ένα κλειδί δεν του έδινε ο αφέντης, μονάχα ένα δωμάτιο ήταν κλειδωμένο και του απαγορευόταν η είσοδος, το κλειδί του θησαυροφυλακίου. Στην αρχή δεν τον πολύ απασχολούσε μα με τα χρόνια απέκτησε εμμονές ήθελε να μαζέψει όλα τα κλειδιά, ήθελε να είναι ο μόνος κάτοχος έτσι ώστε με τον τρόπο του να ελέγχει τα πάντα. Άρχισε να λαδώνει το προσωπικό και τους κλειδαράδες για να αλλάξει όλα τα κλειδιά του πύργου και τα κατάφερε, μονάχα ένα κλειδί δεν μπορούσε να έχει. Ο αφέντης του είχε τυφλή εμπιστοσύνη μα δεν μπορούσε να καταλάβει αυτή του την επιμονή με τα κλειδιά αλλά αφού ήταν τίμιος και πιστός τον άφηνε να κάνει ότι ήθελε. Μια μέρα καθώς ο κλειδοκράτορας περνούσε έξω από τα δωμάτια του προσωπικού κρυφοκοίταξε από την μισάνοιχτη πόρτα. Αντικρίζοντας μια νέα κοπέλα γύρω στα 18 με όμορφο ψηλό λαιμό και μαλλιά μαύρα μακριά να κυματίζουν ως τη μέση της και ένα ιδρωμένο μπούστο που πεταγόταν από το ξεκούμπωτο πουκάμισο της να προσπαθεί να δροσίσει το λαιμό της με ένα βρεγμένο πανί τα έχασε, ζαλίστηκε, έπεσε κάτω και όταν συνήλθε το μόνο που θυμόταν ήταν το μπούστο και ο ψηλός λαιμός. Από εκείνη την μέρα δεν μπορούσε να κοιμηθεί, δεν μπορούσε να φάει, σκεφτόταν μόνο την κοπέλα μα εκείνη δεν θα γυρνούσε ποτέ να τον κοιτάξει. Έτσι του μπήκε στο μυαλό πως ένα κατάφερνε να ανοίξει το θησαυροφυλάκιο θα μπορούσε να κλέψει μερικά κοσμήματα, να τα πουλήσει και χωρίς να τον καταλάβει κανείς να κλέψει ένα βράδυ την υπηρέτρια και να φύγει..
Κάπου γύρω στις 7 ο Λάζαρος αποκοιμήθηκε στον καναπέ και να πάλι το ίδιο όνειρο, όλα χάνονται κ αυτός προσπαθεί να ανοίξει την έβδομη πόρτα. Ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τι μπορεί να ανοίγει την πόρτα και τότε βλέπει τον κλειδοκράτορα στο βάθος να κρατάει το κλειδί της έβδομης πόρτας να το κουνάει και να γελάει δυνατά. Ανοίγει η πόρτα και μπαίνει η Γεωργία και τότε ο Λάζαρος ξυπνάει ιδρωμένος από τον εφιάλτη. «Στο καλό σου, επηρεάστηκα από το ντοκιμαντέρ» μονολογεί στον εαυτό του. Μα αυτό που κρατούσε ο κλειδοκράτορας το ξέρω, κάπου το έχω ξαναδεί, ήταν ένα κλειδί στο σχήμα του 7. Είμαι σίγουρος ότι το έχω ξαναδεί.

Advertisements
This entry was posted in ΙΣΤΟΡΙΕΣ για ΣΕΝΑΡΙΟ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΡΘΡΑ. Bookmark the permalink.

One Response to Ο Αριθμός

  1. Angelika says:

    Mou aresei polu giati einai cagmeno ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s