Κλεοπάτρα


(Από Panagioti Ml Karmikos) :

ΙΟΥΝΙΟΣ 2010
Η Κλεοπάτρα καθόταν με τη φίλη της Μαριάννα στο μαγαζί που δούλευαν στην Ομόνοια.Ένα μαγαζί που πουλούσε οτιδήποτε είχε σχέση με αρώματα(λουλούδια,κολώνιες κλπ). Παρόλο την κρίση επειδή βρισκότανε σε κεντρικό σημείο τα πήγαινε πολύ καλά.Τη συγκεκριμένη στιγμή δεν είχαν κόσμο και έπιναν ήρεμες τον καφέ τους.Κάποια στιγμή η Κλεοπάτρα κοίταξε το ημερολόγιο τοίχου κι άρχισε να κλαίει.Ξαφνικά ρίχνει κάτω την πορσελάνινη κούπα η οποία γίνεται επτά κομμάτια κι αγκαλιάζει την Μαριάννα.
-Δεν σε πιστεύω,της λέει η Μαριάννα.Πάλι για τον ίδιο λόγο κλαις? Μα γιατί ρε φιλενάδα μου ταλαιπωρείς τον εαυτό σου έτσι?
-Ναι για τον ίδιο λόγο.Δες στο ημερολόγιο!
-7 Ιουνίου. Ωχ κατάλαβα. Έλα ηρέμησε,λέει και με γρήγορες κινήσεις πηγαίνει στην αποθήκη του μαγαζιού για να πάρει τη σκούπα.
Η Κλεοπάτρα έμεινε σιωπηλή.Κοιτούσε τα άσπρα επτά τριαντάφυλλα που είχε απέναντί της κι αναλογιζόταν το λόγο που την έκανε να κλαίει κάθε φορά που της ερχόταν το γεγονός στο μυαλό ιδίως όταν το ημερολόγιο έδειχνε 7 Ιουνίου.

Όλο αυτό που της άλλαξε τη ζωή είχε γίνει επτά χρόνια πριν το 2003 όπου η Κλεοπάτρα ήταν 16 ετών.Σαν παιδί και σαν έφηβη δεν έζησε καλή ζωή.Ζούσε σε ένα διαμέρισμα στον έβδομο όροφο μιας άθλιας πολυκατοικίας στην Αγία Βαρβάρα με την μητέρα της η οποία δούλευε σε ένα στεγνωτήριο στη γειτονιά για να επιβιώσουν αλλά και με τον κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερο αδερφό της Θωμά που ήταν και η μεγαλύτερή της αδυναμία. Ο Θωμάς ένας λαμπρός νέος με σπουδές σε μεγάλο οικονομικό πανεπιστημιο των Αθηνών και μεταπτυχιακό δούλευε σε μία μεγάλη οικονομική εταιρεία.Όντας άξιος το αφεντικό του τον αντέμειβε με αρκετά χρήματα και σιγά σιγά η ζωή τους γινόταν και καλύτερη.Είχε κι αυτός μεγάλη αδυναμία στην Κλεοπάτρα.Μια μέρα μετά τη δουλειά κι αφού είχε πληρωθεί πέρασε να πάρει την Κλεοπάτρα από το λύκειο.Αυτή καθόταν με την Μαριάννα(κολλητή της φίλη από τότε) και περίμεναν στην αποβάθρα του αστικού λεωφορείου.Ξαφνικά ακούγεται η κόρνα.Η Κλεοπάτρα γύρισε και τον είδε.
-Τί κάνεις εσύ εδώ? του λέει.
-Σχόλασα νωρίς,πληρώθηκα κι είπα να πάμε να φάμε.Ενημέρωσα τη μαμά μην ανησυχείς.
-Δεν ήταν ανάγκη
-Έ αφού ξέρεις πόσο μ’αρέσει να περιποιούμαι τη μικρή μου αδερφή.
-Μικρό είναι το μάτι σου αδελφούλη! Πλάκα κάνω,μισό λεπτό να ειδοποιήσω τη Μαριάννα ότι δεν θα φύγω με το λεωφορείο.
Έπειτα μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο ,,κι ο Θωμάς σταμάτησε σε ένα πανάκριβο εστιατόριο στην Κηφισιά.
-Χριστέ μου αυτό έχει μέχρι και χρυσά κουτάλια,φωνάζει η Κλεοπάτρα.
-Πληρώθηκα πολύ καλά αδερφούλα,μην ανησυχείς,της λέει. Το βλέπεις το συγκρότημα απέναντι?,δείχνοντας ένα συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων.Ένα χρόνο ακόμη να μαζέψω λεφτά από τη δουλειά και θα πάρουμε ένα πολυτελές διαμερισματάκι.
-Θωμά το ξέρεις πως δεν μου αρέσουν τα πλούτη. Εμείς να μαστε καλά.
Κι όντως δεν την ένοιαζαν.Άλλωστε ήταν πολύ καλή μαθήτρια και σε 2 χρόνια που τελειώνει το λύκειο θα μπορούσε να περάσει ότι θέλει. Προς το παρόν ζούσε μια ήρεμη νεανική ζωή με τις φίλες της και τις διάφορες κατακτήσεις που είχε κατά καιρούς.Θαύμαζε τον Θωμά που στις πιο άθλιες συνθήκες αρίστευσε και τώρα αναγνωρίζεται η δουλειά του στην εταιρεία και ήταν ότι πιο αγαπητό έχει στον κόσμο.
7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2003
-Είσαι σίγουρη βρε αγάπη μου ότι θες να πας σαυτό το χορό του σχολείου σας? Μα είναι μεσούσης εξετάσεων!
-Ρε μαμά σταμάτα,απαντά η Κλεοπάτρα! Σάββατο είναι,άλλωστε τη Δευτέρα Αγγλικά δίνω! Σιγά πια! Τι στο διάβολο proficency έχω! Όλοι θα ναι εκεί.!! Μέχρι και η Μαριάννα που ξέρεις τι καταπιεστικούς γονείς έχει!!!
-Ναι αλλά είναι στο Φάληρο!Πώς θα έρθεις από κει τα χαράματα?
-Θα την φέρω εγώ ρε μαμά! απαντά ο Θωμάς. Θα πάω σε ένα διπλανό κλαμπάκι με τους φίλους μου και το πρωί θα την φέρω!
-Ρε παιδιά φοβάμαι!
-Μην φοβάσαι τίποτα,λέει η Κλεοπάτρα. ξέρεις πόσο υπεύθυνος είναι ο Θωμάς.
Με τα χίλια ζόρια την έπεισαν.Η Κλεοπάτρα αναγνώριζε για άλλη μια φορά την αξία του αδερφού της. Έτσι πήγε στο χορό,διασκέδασε και στις 6:30 το πρωί είχε ραντεβού με τον αδερφό της έξω από το κλαμπ.Συναντήθηκαν στις 7 ώσπου κάποια στιγμή ο Θωμάς λέει”Διψάω ρε! Μισό λεπτό να κατέβω στο απέναντι περίπτερο να πάρω αναψυκτικά οκ?
-Οκ απαντάει η Κλεοπάτρα.
Ο Θωμάς βγαίνει από το αυτοκίνητο και προσπαθώντας να διασχίσει το δρόμο ένα αυτοκίνητο παραβιάζοντας το στοπ τον χτυπά.
Η Κλεοπάτρα κατεβαίνει και πηγαίνει δίπλα του.Την ίδια στιγμή κατεβαίνει κι ο οδηγός που τον χτύπησε. Ήταν ένα 18χρονο πλουσιόπαιδο που γυρνούσε από τη ”βραδυνή” έξοδο και έτρεχε ανεξέλεγκτα. Ψηλός,γαλανομάτης και το αξιοπρόσεκτο πάνω του ήταν ένα τατουάζ χένα στο χέρι του μ τον αριθμό επτά!
-Καλά είσαι τρελός του λέει? Τί έκανες στον αδερφό μου?
-Λυπάμαι κοπελιά αλλά είναι νεκρός.
-Όοοοχι ουρλιάζει η Κλεοπάτρα και μέσα σε επτά δευτερόλεπτα σωριάστηκε κάτω. Αμέσως ο περιπτεράς που παρακολουθούσε το γεγονός κάλεσε ασθενοφόρο και η αστυνομία λίγο αργότερα συνέλαβε τον Ερρίκο αυτόν που ήταν η αιτία να χαθεί έτσι άδοξα μια ψυχή.
Ο επόμενος χρόνος που ακολούθησε ήταν ο χειρότερος. Η Κλεοπάτρα μη έχοντας πια σώας τας φρένας λόγω του σοκ που υπέστη παρακολουθούνταν συνεχώς από ψυχολόγο χωρίς αποτέλεσμα. Η δίκη έγινε και μιας και το έγκλημα δεν έγινε εκ προθέσεως και με λίγα λαδώματα από την πάμπλουτη οικογένεια του Ερρίκου,την έβγαλε καθαρή με ένα μεγάλο ποσό αποζημίωσης.Η μητέρα του Θωμά δεν του κρατούσε κακία παρόλου που εξαιτείας της απροσεξίας του και της παλαβομάρας του έχασε τον μονάκριβο γιο της.Λίγο καιρό μετά η Κλεοπάτρα συνήλθε και το μόνο που ήθελε να μάθει ήταν την ταυτότητα του…δολοφόνου του αδερφού της.Σιγά σιγά μπήκε σε φυσιολογικό ρυθμό ζωής κι η μητέρα της λίγο πριν πεθάνει από βαριά αρρώστια της είπε πως δεν αξίζει να τον αναζητά.Η Κλεοπάτρα προσπάθησε να κάνει μια καινούρια αρχή.Σπούδασε στο οικονομικό τμήμα της Παντείου μαζί με τη Μαριάννα που ήταν πάντα δίπλα της και της παραχώρησε το μισό διαμέρισμά της όταν η μητέρα της Κλεοπάτρας πέθανε.Από σχέσεις άλλο τίποτα,αλλά ποτέ δεν στέριωσε με κανένα.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2010
Η Κλεοπάτρα δουλεύει πλέον με τη Μαριάννα σ’αυτό το μαγαζί που ανέφερα πιο πάνω.Εργοδότης είναι ένας φίλος τους από το λύκειο που έχει πολλές επιχειρήσεις.Ζώντας ήρεμα τη ζωή της έχει σχεδόν ξεχάσει το γεγονός με τον θάνατο του αδερφού της. Ώσπου να που έφτασε πάλι η 7η Ιουνίου όπως ανέφερα στην αρχή…….Η Μαριάννα έχοντας ήδη μαζέψει τα κομμάτια έκατσε δίπλα της.
-Σε καταλαβαίνω ρε Κλεοπάτρα.Τόσο καιρό το είχες ξεχάσει.Τί χαλιέσαι τώρα?
-Σαν σήμερα πριν 7 χρόνια καταστράφηκα,κατάφερε να ψελίσσει.Να ξερα το όνομα του.Αχ και να ξερα!Ούτε καν το παρουσιαστικό του δεν θυμάμαι.Μόνο αυτό το 7 στο χέρι του.
-Τέλος! Αφού η μητέρα σου δεν θέλησε να στο πει μην ασχολείσαι.Έχεις εμένα κι έναν άνδρα που σ’αγαπάει και σε πολύ λίγο σε περιμένει για φαγητό.
-Α ναι ο Γιώργος!
-Πώς το λες έτσι? Λες και σε πάνε για σφαγή.Ο τυπάς σ’αγαπάει και κάνει τα πάντα για σένα!
-Σταμάτα ξέρω. Οκ,ξεχνάω!!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ
-Ερρίκο μου είσαι καλύτερα? να σου ετοιμάσω λίγο φαγητό?
-Όχι γλυκιά μου Λένα δεν πειράζει.
-Δεν το πιστεύω! ,αποκρίνεται πάλι! 7 Ιουνίου! όχι πάλι…
Ο Ερρίκος ποτέ δεν ξέχασε πως λόγω της ανοησίας του πριν 7 χρόνια σκότωσε έτσι άδικα έναν άνθρωπο.Τώρα πια ζούσε στην πολυτελή βίλα του πατέρα του Αρσένη,με τη μητέρα του Κασσάνδρα,τον ξάδερφό του Ανδρέα και την αρραβωνιαστικιά του Κατερίνα.Μαζί τους πάντα πιστή μεσήλικη υπηρέτρια τους Λένα.Όλοι μαζί δούλευαν σε διοικητικές θέσεις στα κεντρικά της ”seven” μιας πολύ μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας που τους άνηκε.Η οικογένεια του είχε θάψει όλο αυτό το γεγονός που συνέβη τότε.Ο ίδιος όμως ποτέ δεν είχε ξεχάσει τον πόνο της Κλεοπάτρας τότε που ανακάλυψε ότι ο αδερφός της ήταν νεκρός.Τώρα πια δεν είχε αυτό το τατουάζ.Ο ίδιος δεν θυμόταν επίσης σχεδόν τίποτα από το παρουσιαστικό της Κλεοπάτρας.Ζούσε μια πλουσιοπάροχη ζωή με την σνομπ αρραβωνιαστικιά του Κατερίνα και τον ρόλο του κολλητού του κατείχε ο ξάδερφος του Ανδρέας που ήταν ένας φιλόδοξος νέος που θα μπορούσε να φτάσει στα άκρα για να πετύχει κάτι!
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ,ΒΡΑΔΥ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
Η Κλεοπάτρα περίμενε το Γιώργο.Κάποια στιγμή αυτός έφθασε και γευμάτισαν μαζί.Έδειχνε να την αγαπά αλλά αυτή δεν έδειχνε το ίδιο.Παρόλα αυτά έκανε τα στραβά μάτια.Ενώ έφυγαν,κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του δρόμου κατέβηκε με την πρόφαση να πάει τουαλέτα.Η Κλεοπάτρα κρυφά τον ακολούθησε και τότε ανακάλυψε πώς μιλούσε στο συνεργό του για πώληση ναρκωτικών και πώς θα χρησιμοποιούσαν την Κλεοπάτρα ως καμουφλάζ για τις δουλειές τους. Αυτή σοκαρίστηκε κι έβγαλε μια δυνατή κραυγή.Αυτός καταλαβαίνοντας τί είχε γίνει βγάζει ένα όπλο και την απειλεί.Εκείνη τη στιγμή έρχεται ακριβώς από πίσω του ένας άνδρας και τον χτυπά αρπάζοντας του το όπλο.Ο Γιώργος έφυγε ξαφνικά και γρήγορα.
-Είσαι καλά της λέει? Παιρνούσα τυχαία να βρω ταξί και είδα το σκηνικό.
-Καλά ευχαριστώ.Πώς σε λένε?
-Ερρίκο εσένα?
-Κλεοπάτρα!
Τότε ένιωσαν και οι δύο το αίσθημα του έρωτα να τους διαπαιρνά. Η Κλεοπάτρα είχε μπροστά χωρίς να το ξέρει έναν άνθρωπο που σε άλλες συνθήκες θα θελε να τον σκοτώσει αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση τα συναισθήματα ήταν άκρως αντίθετα.
Ούτε ο Ερρίκος τη θυμόταν κι ένιωσε ακριβώς το ίδιο αίσθημα.Από τότε βλεπότανε συνέχεια και μία κρυφή σχέση αγάπης ξεκίνησε γιαυτούς.Για την Κλεοπάτρα το μόνο ψεγάδι που έβρισκε στον Ερρίκο ήταν ο αρραβώνας του.Όμως ο ίδιος της είχε υποσχεθεί να χωρίσει.Ως τότε βλεπόταν κρυφά.Η Κλεοπάτρα ήταν πολύ ευτυχισμένη και η Μαριάννα χαιρόταν βλέποντας τη φίλη της έτσι.Όμωςλίγο καιρό μετά άρχισαν να τη βασανίζουν περίεργοι εφιάλτες.Έβλεπε τον αδερφό της τον Θωμά να της φωνάζει πως ο δολοφόνος του είναι κοντά της και της υπενθύμιζε συνεχώς τον αριθμό επτά.Αυτή θυμόταν ότι αυτός ο αριθμός ήταν τατουάζ στο χέρι του δολοφόνου του.Τα όνειρα πολλαπλασιαζόταν και η ίδια είχε τρελαθεί.Ήθελε να ζήσει τον έρωτά της αλλά όλο αυτό δεν την άφηνε. Τί ήθελε να της πει ο αδερφός της και γιατί της τόνιζε συνεχώς αυτό τον αριθμό που γενικότερα είχε σημαδέψει τη ζωή της???
Ξυπνόντας πάλι από αυτύς τους εφιάλτες άρχισε να κλαίει.Η Μαριάννα βγαίνοντας από το διπλανό δωμάτιο της λέει<<Έλα ηρέμησε.Πάλι έβλεπες τον αδερφό σου κι αυτό το 7?>> <<ναι>> απάντησε κλαίγοντας.
-Τότε ρε ψυχή μου δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.Μήπως να έκλεινες ένα ραντεβού στο κέντρο συμβουλευτικής και υποστήριξης που σου έλεγα τις προάλλες?
ΤΕΛΟΣ

Advertisements
This entry was posted in ΙΣΤΟΡΙΕΣ για ΣΕΝΑΡΙΟ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΡΘΡΑ. Bookmark the permalink.

3 Responses to Κλεοπάτρα

  1. sofia says:

    polu kalo!!!

  2. panagiotis ml karmikos says:

    ευχαριστώώώ πολύύύ

  3. Xaroula says:

    Teleiooo!!!!!!!!!!!!Mpravo!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s