Ο Λάζαρος


(Από Αντώνιο Ευθυμίου) :

Ο Λάζαρος γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1977 στην Αθήνα. Ήταν το έβδομο παιδί της οικογένειας Ιωάννου. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του έμενε στην οδό Νεφέλης 7 στο πατρικό του σπίτι. Αν και μικρός ήταν πολύ έξυπνος δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί για να διαβάσει. Κάθε βράδυ τον βασάνιζε το ίδιο ακριβώς όνειρο :
«Είναι πολύ πρωί και το ρολόι χτυπάει επτά φορές. Ο Λάζαρος ξυπνάει και σηκώνεται απότομα. Ξαφνικά βλέπει στον τοίχο ένα ρολόι που θυμίζει έντονα τα ρευστά ρολόγια που ζωγράφιζε ο Σαλβαντόρ Νταλί. «Μια απόκοσμη αλληγορία όπου ο χρόνος τελειώνει και τα πάντα είναι ρευστά». Καθώς βγαίνει έξω από το δωμάτιό του βλέπει επτά πόρτες. Πρέπει να διαλέξει μία, αλλά δεν ξέρει ποια. Τελικά, διαλέγει την τελευταία πόρτα. Προσπαθεί να την ανοίξει, όμως δεν μπορεί. Είναι κλειδωμένη. Ψάχνει παντού να βρει το κλειδί. Επιστρέφει πίσω στο δωμάτιό του και παρατηρεί ότι τα πάντα έχουν χαθεί. Το κρεβάτι του, τα έπιπλα, τα παράθυρα, όλα. Το μόνο που έχει απομείνει είναι το σουρεαλιστικό ρολόι. Ορμάει πάνω στο ρολόι και αφαιρεί με μανία τον ωροδείκτη. Τρέχει γρήγορα στο δωμάτιο με τις επτά πόρτες. Δοκιμάζει να ανοίξει την πρώτη πόρτα με τον ωροδείκτη και αυτή μεμιάς ανοίγει. Το ίδιο γίνεται και με τις υπόλοιπες πόρτες. Όμως, όταν προσπαθεί να ανοίξει και την έβδομη πόρτα αυτή δεν ανοίγει με τίποτα. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ξυπνάει».
Ο Λάζαρος αφού τελείωσε το σχολείο έδωσε εξετάσεις και πέρασε έβδομος στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού τελείωσε με τη σχολή κι εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις προσελήφθη από ένα ιδιωτικό σχολείο για να διδάσκει Μαθηματικά. Η ζωή του κυλούσε ομαλά. Δυστυχώς, όμως, δεν έπαψε ποτέ να βλέπει κάθε βράδυ το ίδιο όνειρο. Ολόκληρη η ζωή του περιστρεφόταν γύρω από τον αριθμό επτά. Η ημέρα που γεννήθηκε, ο αριθμός των γραμμάτων του ονόματός του, ακόμα και η ηλικία που παντρεύτηκε, στα 28 (πολλαπλάσιο του 7). Ήξερε ότι αν δεν έλυνε αυτό το πρόβλημα που τον βασάνιζε, οι ώρες, οι μέρες, τα χρόνια που περνούσαν θα γινόντουσαν ολοένα και πιο βασανιστικά.
Η γυναίκα του, η Γεωργία, διάβασε μια μέρα στην εφημερίδα ένα διαφημιστικό για ένα γραφείο συμβουλευτικής και υποστήριξης και παρότρυνε το Λάζαρο να επισκεφθεί το εν λόγω γραφείο. Ο Λάζαρος στην αρχή είχε ενδοιασμούς. Τελικά, αποφάσισε πως έπρεπε να πάει στο γραφείο συμβουλευτικής και υποστήριξης, μήπως και καταφέρει να επαναφέρει την ισορροπία στη ζωή του.

Advertisements
This entry was posted in ΙΣΤΟΡΙΕΣ για ΣΕΝΑΡΙΟ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΡΘΡΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s