Ημιτελής διπλωματική


(Από Elina Gnl) :

Η Δήμητρα είναι μία 24χρόνη μαθηματικός, η οποία κάνει το Μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολείται από μικρή με τους αριθμούς και έχει καταλήξει σε ένα συμπέρασμα. Χρησιμοποιούμε όλα τα δεδομένα μίας άσκησης για να μπορέσει να λυθεί σωστά εάν παραλείψουμε ένα τότε η λύση που «νομίζουμε» ότι βρήκαμε είναι λάθος. Άρα κανένα δεδομένο δεν δόθηκε τυχαία. Έτσι και κανένα γεγονός στην ζωή μας δεν είναι τυχαίο. Απλά δεν το έχουμε εξηγήσει ακόμα. Όλα αυτά όμως δεν τα σκεφτόμαστε όταν πρέπει αλλά μετά όταν ήδη είναι πολύ αργά. Έτσι λοιπόν και η Δήμητρα όταν γνώρισε τον Ιάσωνα δεν σκέφτηκε πως ίσως την είχε πλησιάσει για κάποιο λόγο αλλά νόμιζε πως γοητεύτηκε. Γνωρίστηκαν στο κυλικείο της σχολής. Ο Ιάσων ήταν συνομήλικος της αλλά δεν είχε πάρει ακόμα πτυχίο.
Σύντομα είχαν γίνει ζευγάρι και ο Ιάσων περνούσε αρκετές ώρες στο σπίτι της. Αυτό το καιρό η Δήμητρα προσπαθούσε να τελειώσει την διπλωματική της και πίστευε πως ήταν έναν βήμα πριν την ολοκλήρωση της όταν ξαφνικά μπαίνει στο σπίτι ο Ιάσων και της λέει πως πρέπει να χωρίσουν. Η Δήμητρα ταραγμένη τον ρωτάει γιατί αλλά αυτός αρνείται να της δώσει μια σαφής απάντηση. Προσπαθεί να τον πείσει πως αυτό που νιώθουν είναι κάτι σημαντικό και τα καταφέρνει. Εκείνο το βράδυ κοιμούνται αγκαλιά λες και ήταν το τελευταίο…
Το επόμενο πρωί ο Ιάσων λείπει και μαζί του και η ημιτελής διπλωματική. Η Δήμητρα δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που της συνέβη. Ο Ιάσων ήθελε απλά την εργασία της. Ούτε την αγάπησε ούτε την νοιαζόταν όπως έλεγε. Απλά την χρησιμοποίησε. Όμως γιατί; Ο Ιάσων ήταν ένας αιώνιος φοιτητής και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να τον δεχτούν στο Μεταπτυχιακό .Έτσι την εργασία της την ήθελε για κάποιον άλλο. Άρα όλα ήταν προσχεδιασμένα!
Η Δήμητρα ενημέρωσε τον Καθηγητή της πώς θα αργήσει να του παραδώσει την διπλωματική και περίμενε πως η εργασία της θα δημοσιευτεί από κάποιον άλλο και έτσι θα μάθαινε ποιος έβαλε τον Ιάσων. Μάταια όμως…
Οι μήνες περνούσαν και πλησίαζαν οι μέρες για την ορκωμοσία των προπτυχιακών φοιτητών. Η Δήμητρα πήγε για να δει κάποιες παλιές της συμφοιτήτριες και μένει αποσβολωμένη όταν βλέπει τον Ιάσωνα να ορκίζεται. Συνειδητοποιεί πως η εργασία της του εξασφάλισε το πτυχίο. Όμως παρόλο που του ζητά ευγενικά να μιλήσουν αυτός αρνείται και την απειλή να μην τον ξαναενοχλήσει.
Οι μήνες συνεχίζουν να περνούν και η Δήμητρα κινδυνεύει να χάσει την θέση της στο Μεταπτυχιακό αφού υπήρχε μέγιστος χρόνος σπουδών, έτσι οι γονείς της την συμβουλεύουν να επισκεφτεί έναν ψυχολόγο για να την βοηθήσει να αποδεχτεί τα γεγονότα και να πάει παρακάτω στην ζωή της. Έτσι λοιπόν κλείνει ένα ραντεβού…για την Τρίτη.
Πηγαίνει και όσο περιμένει αρχίζει να ξεφυλλίζει την εφημερίδα της ημέρας. Τραβάει την προσοχή της ένα άρθρο με τίτλο «Αν και παρέδωσε ημιτελής διπλωματική κατάφερε να αποσπάσει επαίνους και έναν αξιοπρεπή βαθμό,7»
Όταν κατάλαβε πως το άρθρο μιλούσε για την δική της εργασία, αναστατώθηκε και σηκώθηκε να φύγει αλλά εκείνη την στιγμή ακούει την γραμματέα να την φωνάζει…

Advertisements
This entry was posted in ΙΣΤΟΡΙΕΣ για ΣΕΝΑΡΙΟ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΡΘΡΑ. Bookmark the permalink.

One Response to Ημιτελής διπλωματική

  1. vaggelis says:

    teleio!!!! psifiste to!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s