Συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία


(αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία)

Σίριαλ WEB 2.0 «εποχής»

Η πρώτη ελληνική προσπάθεια για δημιουργία διαδραστικής σειράς βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες.
Ο τίτλος της είναι «Επτά κλειδιά» και ήδη διαθέτει το δικό της μπλογκ (www.eptakleidia.wordpress.com) αλλά και προφίλ στο Facebook.

Η ιδέα και το βασικό σενάριο ανήκουν στην Πέρσα Τσονάτου, η οποία έχει συνυπογράψει σενάρια σε σίριαλ όπως τα: «Βέρα στο δεξί», «Κάτω από την Ακρόπολη», «Με θέα στο πέλαγος», «Κάρμα» κ.ά. Τώρα επιχειρεί να διεισδύσει διαφορετικά στον κυβερνοχώρο και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της με μυθοπλασία, η οποία όμως θα διαθέτει και στοιχεία ριάλιτι. Το βασικό στοιχείο, όμως, είναι ότι η σεναριογράφος εστιάζει ιδιαίτερα στη λεγόμενη ανάδραση. Δεν θα είναι μια μεταφυσική σειρά μυστηρίου, η οποία απλώς θα μεταδίδεται σε three screen: τηλεόραση, Διαδίκτυο, κινητή τηλεφωνία.

Ο στόχος της Πέρσας Τσονάτου είναι να κινηθεί απόλυτα στη WEB 2.0 εποχή. Με τον χρήστη, δηλαδή, να μπορεί να αλληλεπιδράσει με το σίριαλ, να δημιουργήσει, να σχολιάσει, να προτείνει και να οδηγήσει την εξέλιξη. Φιλόδοξο σχέδιο, η πρώτη προσπάθεια σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, με άγνωστο το… αποτέλεσμα.

Η ιστορία ξεκινά τον Οκτώβριο του 2010 με επτά άγνωστα μεταξύ τους άτομα να συναντιούνται τυχαία σε μια πρότυπη κλινική ψυχολογικής υποστήριξης. Θα συνδεθούν μεταξύ τους εξαιτίας μιας δολοφονίας που πραγματοποιείται σε διπλανά γραφεία. Η περιπέτειά τους θα ξεκινήσει από εκείνη τη στιγμή. Ολοι είναι ύποπτοι. Ολοι αναζητούν τον δολοφόνο και το μυστήριο που κρύβεται γύρω από τον αριθμό «επτά» που βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

Αυτός είναι ο βασικός κορμός του σεναρίου, αλλά από εκεί και πέρα όλα μπορεί να ανατραπούν. Η διάδραση ξεκινά από τα πρώτα στάδια παραγωγής της σειράς. Επτά βασικοί ήρωες που θα ενσαρκώσουν γνωστοί ηθοποιοί και 12 με 15 ρόλοι-δορυφόροι που η Πέρσα Τσονάτου, η οποία αυτό το διάστημα ασχολείται πάνω από 14 ώρες το 24ωρο με το Διαδίκτυο, θέλει να ερμηνεύσουν νέοι ηθοποιοί ή παιδιά που θέλουν να γίνουν ηθοποιοί. Γι’ αυτό κι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να φτιάξει ένα προσωπικό, ερασιτεχνικό βιντεάκι παρουσιάζοντας τον εαυτό του και να το ανεβάσει στο προφίλ που διαθέτει η σειρά στο Facebook.

Οι χρήστες του Διαδικτύου θα τα δουν και θα ψηφίσουν αυτούς που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Ρόλο βέβαια εδώ έχει και ο σκηνοθέτης της σειράς, που θα είναι ο Σπύρος Μιχαλόπουλος (έχει συνυπογράψει σειρές όπως «Βέρα στο δεξί», «Πολυκατοικία» κ.ά.). Κι επειδή οι… κυβερνοπολίτες με τα σχόλια, τις παρατηρήσεις τους στο Διαδίκτυο και τα sms τους θα οδηγούν τις εξελίξεις της σειράς απομακρύνοντας σταδιακά κάποιους από τους ρόλους-δορυφόρους που δεν θέλουν, όποιος μείνει στο τέλος θα πάρει υποτροφία για δραματική σχολή κι ένα χρηματικό έπαθλο.

Οι χρήστες καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν το σενάριο με δικές τους ιδέες στο Διαδίκτυο. Παράλληλα σχεδιάζεται εκπομπή με μαγνητοσκοπημένα βίντεο των χρηστών, αλλά και παρασκήνιο από τα γυρίσματα της σειράς κ.ά., ενώ θα τρέξει και διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα τον αριθμό «επτά» και θα πραγματοποιηθεί έκθεση, με τα έσοδα να πηγαίνουν σε ένα ίδρυμα για παιδιά.

Σχεδιάζεται επίσης διαδικτυακό παιχνίδι με τη συνεργασία μπλόγκερ, αλλά και συνεχής επαφή των χρηστών με τους επτά ήρωες, καθώς καθένας τους θα έχει το δικό του προφίλ στο Facebook. Ηδη γίνονται συζητήσεις με εταιρεία παραγωγής που έχει συνεργασία με τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας, ενώ υπάρχουν προτάσεις από ελληνικό και κυπριακό διαδικτυακό κανάλι. Ο στόχος, πάντως, είναι η προβολή δύο τουλάχιστον επεισοδίων την εβδομάδα διάρκειας-20 λεπτών-, που θα μεταδίδονται και διαδικτυακά, ενώ μικρά τρέιλερ θα μπορούν να βλέπουν όσοι ενδιαφέρονται και στο κινητό τους.

Η αρχή έγινε σε… δύσκολη περίοδο, αλλά η Πέρσα Τσονάτου τονίζει: «Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε την παρουσίαση της ιδέας μας σε μια εποχή “νεκρή” λόγω διακοπών. Αλλά η φύση της ίδιας της ιδέας είναι τέτοια που μας επέβαλλε να κινηθούμε λιγάκι πιο γρήγορα, έτσι ώστε να “στρώσουμε” κάποια πράγματα. Δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν όλα την τελευταία στιγμή. Αν και ανεβάσαμε το blog πριν από μία εβδομάδα, ο κόσμος φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ, καθώς έχουμε ήδη πάνω από 12.000 επισκέψεις και περισσότερα από 1.500 μέλη στο Facebook. Επίσης έχουν έρθει δεκάδες προσωπικές ιστορίες, έχουν δημοσιευτεί οι πρώτες ιδέες σεναρίου, έφτασαν ακόμη και οι πρώτες αιτήσεις για casting!».

(Άρθρο του ΣΩΤΗΡΗ ΜΑΝΙΑΤΗ soma@enet.gr )

Advertisements
This entry was posted in EPTAKLEIDIA TEAM:, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. Bookmark the permalink.

2 Responses to Συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία

  1. Pingback: ΕΠΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ Σίριαλ WEB 2.0 «εποχής» « My Icicle

  2. peny says:

    ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s